لوله داربست محصولی از گروه لوله‌های درزدار است که شیوه و نوع اتصال و کیفیت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دلیل اهمیت نحوه اتصال این محصول این است که عدم آگاهی از مشخصات و اتصال صحیح آن، خسارات زیادی را به دنبال خواهد داشت.

تولید لوله داربستی از ورق نورد گرم (ورق سیاه) شش متری صورت می‌گیرد. کاربرد عمده این محصول در ساختمان‌سازی است و اغلب به‌عنوان داربست به کار گرفته می‌شود. در صنعت، لوله داربستی را با نام لوله ۵ نیز می‌شناسند. در این مطلب به بررسی لوله داربست، کاربرد، انواع و سایز‌بندی آن می‌پردازیم.

خرید لوله داربست
محصولات پارک بست

آشنایی با لوله داربست

سازه‌های فلزی که به‌منظور دسترسی آسان به نقاط مختلف ساختمان در هنگام ساخت‌و‌ساز به کار می‌روند، تحت عنوان داربست شناخته می‌شوند. جنس داربست‌ها عمدتاً فلز بوده و از لوله‌هایی ۳ الی ۶ متری ساخته می‌شوند. لوله‌های مذکور همان لوله‌های داربستی هستند و شامل دو نوع سبک و سنگین می‌شوند. هر یک از این لوله‌ها برای استفاده در شرایط وزنی متفاوت ساخته شده‌اند. به‌طور استاندارد، سایز لوله داربست دارای قطر خارجی ۴۸٫۳ میلی‌متر، ضخامت دیواره ۳٫۲ میلی‌متر و طول ۶ متر است.

اتصال لوله‌های داربستی، سازه داربست را به‌وجود می‌آورد. اتصال این لوله‌ها از طریق بست‌های ویژه صورت می‌گیرد. در‌واقع لوله داربستی همان لوله صنعتی است. از آنجا که در این لوله‌ها هیچ‌گونه سیالی منتقل نمی‌شود، مورد بررسی و آزمایشات آب یا گاز قرار نمی‌گیرند.

لوله‌های داربستی تنها کاربرد صنعتی داشته و در صنایع و سازه‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. متداول‌ترین سایز لوله داربست، لوله ۱۱٫۲ اینچ یا همان نمره ۵ است. از لوله‌های داربستی عمدتا در ضخامت ضخامت ۲٫۵ و ۲ میلی‌متر استفاده می‌شود.

در یک دیدگاه کلی، داربست را می‌توان یک محصول ساخته شده از میله‌های چوبی یا فلزی دانست که در نقش تکیه‌گاه عمل کرده و برای بخشی از سازه‌ها به کار می‌روند. تخصص در ساخت این سازه‌ها ضروری است؛ زیرا اگر آسیب ببینند، خسارت‌های فراوانی به بار خواهد آورد. فاصله استاندارد داربست از ساختمان در حدود ۴۰-۳۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. با این حال بهتر است جهت انتخاب مناسب‌ترین فاصله، نظر معمار نیز مدنظر قرار گیرد.

لیست محصولات لوله داربست

( به دلیل نوسانات قیمت در بازار، محصولات را بدون درج مبلغ قرار دادیم. لطفا برای استعلام قیمت با ما در تماس باشید )

نام محصول

قیمت

لوله داربست سبک

تماس بگیرید

لوله داربست سنگین

تماس بگیرید

مغزی لوله

تماس بگیرید

بست لوله ۱۳۵۰ گرمی

تماس بگیرید

بست لوله ۱۲۰۰ گرمی

تماس بگیرید

بست فولادی لوله ۱٫۴۰۰ کیلویی

تماس بگیرید

بست فولادی لوله ۱٫۵۰۰ کیلویی

تماس بگیرید

جهت اطلاع از لیست قیمت ها و دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کاربرد لوله داربست

در‌ واقع در مواقعی که محیط کار کردن در ارتفاعی بیش از دو متر است، لوله‌های داربستی کاربرد دارند. استفاده از این لوله‌ها ایمنی کار کردن در ارتفاع را افزایش داده و روند کار را آسان و سریع می‌سازد. از آنجا که لوله داربست استحکام مناسبی دارد، چند کارگر می‌توانند همزمان در یک سطح کار کنند که این امر موجب تسریع روند پروژه می‌شود.

کاربرد لوله داربست در صنعت و جهت آسان‌سازی و ایمنی ساخت‌و‌ساز است. اصولا‌ ساخت‌وساز در ارتفاع بدون استفاده از لوله‌های داربستی ممکن نیست. این لوله‌ها در انواع مختلف تولید شده و در شرایط متفاوتی استفاده می‌شوند.

انواع لوله داربست

داربست چکشی ستاره

ساختار این سازه‌ها متشکل از مهار‌های افقی و پایه‌های قائم است. این سازه‌ها مزایایی دارند که مهم‌ترین آنها شامل باز و بسته شدن راحت و عدم نیاز به آچار، عدم ضرورت در وجود کارگر ماهر، سهولت جابجایی و انتقال آن می‌شود.

داربست چکشی کاسه‌ای

این سازه متشکل از پایه‌های قائم و مهارهای افقی بوده و مزایایی نظیر قابلیت توسعه در پلان، عدم نیاز به مهاربندی در ارتفاع‌های زیاد و قابلیت استفاده در داربست‌بندی نمای ساختمان‌ها دارد.

مشاهده اطلاعات و مشخصات داربست چکشی

کاربرد لوله داربست

داربست مثلثی

داربست مثلثی در ساختار خود فریم‌های مثلثی شکل دارد که اتصال آنها به صورت نر و ماده به یکدیگر صورت می‌گیرد. مزایای این نوع داربست شامل سهولت در باز و بسته شدن و عدم نیاز به کارگر ماهر است.

فروش لوله داربست

مشاهده اطلاعات و مشخصات داربست مثلثی

سایز‌بندی لوله داربست

سایز لوله‌های داربستی عموما ۶-۳ متر است. این لوله‌ها در دو نوع سبک و سنگین فراهم شده و در شرایط وزنی مختلف به کار می‌روند. به‌طور کلی سایز استاندارد این محصول را در قطر خارجی ۴۸٫۳ میلی‌متر و ضخامت دیواره ۳٫۲ میلی‌متر و طول ۶ متر در نظر می‌گیرند.

جنس لوله داربست

لوله‌های داربستی در سایز استاندارد خود و از جنس فلز ساخته می‌شوند. عموما لوله‌های داربستی شامل دو نوع گالوانیزه و فولادی هستند. علاوه‌بر این لوله‌های داربستی در انواع درزدار و بدون درز در بازار موجود هستند که ایمنی در نوع بدون درز آن بیشتر است. وزن لوله‌های داربستی ۲۷-۶٫۴ کیلوگرم است که به مواردی نظیر طول لوله و نوع ماده به کار رفته در آن بستگی دارد. وزن لوله‌های داربستی فولادی بیشتر از انواع دیگر است.

خرید انواع لوله داربست

در این مطلب از وبسایت پارک بست به بررسی انواع لوله‌های داربستی و کاربرد آنها پرداختیم؛ همچنین توضیحاتی در رابطه با سایزبندی، جنس و وزن این لوله‌ها ارائه شد. لوله داربست یک محصول ضروری جهت ساخت‌و‌ساز بوده و کاربرد آن در صنعت جهت افزایش ایمنی و سهولت ساختمان‌سازی است.