بلاگ

مراحل تولید لوله داربست

مراحل تولید لوله داربست

 
لوله داربست کاربردهای گوناگونی دارد. تولید لوله داربست شبیه به انواع لوله‌های درز مستقیم است و امری بسیار سخت و دشوار است این لوله یکی از انواع لوله‌های درز مستقیم است که برای نصب انواع داربست به کار می‌رود. به کمک لوله داربست می‌توان سازه‌هایی به طرح مثلثی، چکشی و کاسه‌ای ساخت. داربست به سازه‌ای فلزی و موقت گفته می‌شود که استفاده‌های زیادی در ساخت و تعمیرات در ارتفاعات، تکیه‌گاه‌ها و حفاظت‌ها دارد. برای آگاهی از قیمت لوله داربستی و خرید آن از لینک روبرو استفاده کنید: لوله داربست

فرایند تولید لوله داربست چگونه است؟

همانطور که گفته شد لوله داربست یکی از انواع لوله‌های درز مستقیم به شمار می‌رود. روش تولید این قطعات فولادی نیز تقریباً شبیه به هم است با این تفاوت که در مرحله آخر تولید، به این دلیل که این لوله‌ها ارتباط با جان افراد دارند، آزمایش‌های زیادی (از جمله آزمایش‌های هیدرواستاتیکی) بر روی آن انجام می‌شود تا امنیت و مقاومت آن تایید شود. لوله داربست با توجه به ضخامت، وزن های متفاوتی دارد. متداول‌ترین ضخامت‌های این لوله‌ها ۲، ۲.۵ و ۳ میلی‌متر است که در اصطلاح به آن ها لوله سبک، معمولی و سنگین گفته می‌شود.

تولید لوله داربست

مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست داربستی چهارپیچ  |  بست دو پیچ  |  بست گردون

مواد اولیه تولید لوله داربست

برای تولید لوله داربست به صورت گسترده از ورق‌های سیاه ST37 و همچنین ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. به همین دلیل قیمت ورق سیاه بر روی قیمت اصلی لوله‌های داربست تاثیرگذار است.
 

همچنین بخوانید:  خرید و فروش لوازم داربست

آماده‌سازی برای تولید

رول‌های ورق سیاه دارای عرض مشخصی هستند. اگر عرض ورق از قطر لوله مورد نظر بیشتر باشد باید ورق‌ها را در اندازه‌ مدنظر برش دهید. ورق‌ها قبل از این که شکل داده شوند، با اسید شسته می‌شوند تا ذرات خوردگی آن‌ها از بین برود.
 

فرم دهی به ورق‌ها

دستگاه شکل‌دهی که برای فرم دادن به ورق‌ها استفاده می‌شود از چندین ردیف غلتک پست سر هم تشکیل شده است که در هر ردیف سه غلتک در کنار هم قرار دارند. غلتک وسط با فشار ورق به جهت پایین خم شده و به شکل U می‌شود. سپس غلتک‌های کناری لبه‌های ورق را از بیرون به درون خم می‌کنند و شکلی O مانند ایجاد می‌شود.
 

قیمت لوله داربست

مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست آهنگیر   بست داربستی قائم  |  بست مغزی

اتصال مقاطع با جوشکاری

راه‌های جوشکاری زیادی برای وصل کردن مقاطع و متصل کردن لبه‌های لوله وجود دارد ولی برای تولید لوله داربست، از روش جوشکاری مقاومتی استفاده می‌شود تا میزان استحکام و دوام درزها بالا باشد. روش جوشکاری مقاومتی به این صورت است که اتصال توسط فشار و حرارت ایجاد می‌شود؛ در این روش با بوجود آوردن فرکانس بالا در اثر عبور جریان الکتریکی، فلز شکل خمیری پیدا می‌کند.
دستگاه‌های جوشکاری الکتریکی که برای تولید لوله داربست استفاده می‌شود، دارای سه بخش حرارت، کنترل و فشار است. ابتدا در بخش الکتریکی آن فشار که همان حرارت لازم برای جوشکاری است اعمال شده تا اتصال انجام شودف سپس الکترود‌ها مثل گیره دو لبه لوله را گرفته و جریان الکتریکی با استفاده از آن‌ها وارد می‌شود. این جریان الکتریکی منجر به ذوب شدن سطح تماس لبه‌ها شده و با اعمال فشار منجر به اتصال دو سر می‌شود.
در بخش کنترل نیز دمای جوش و همچنین زمان ورود جریان تنظیم می‌شود. استفاده از روش جوشکاری مقاومتی برای تولید لوله داربست دارای مزایایی همچون افزایش سرعت، افزایش بخار کم و مقرون به صرفه بودن است. پس از انجام فرایند جوشکاری، لوله های داربست توسط یک دستگاه برش به طول‌های مد نظر برش داده شده و سپس آن‌ها بر روی بسترهای خنک‌کننده منتقل می‌کنند.

همچنین بخوانید:  مزایا و معایب داربست فلزی معلق

انجام تست‌های مکانیکی

همانطور که اشاره شد لوله‌های داربست یکی از انواع لوله‌های درز مستقیم است، اما به دلیل کاربرد متفاوتی که با دیگر لوله‌ها دارند، نیازمند انجام یک سری تست‌های مکانیکی هستند. دقت کنید که این لوله‌ها نیازی به گرفتن تست هیدرواستاتیک نیست. این تست‌های مکانیکی که شامل تست فشار نیز می‌شود، برای سنجیدن میزان محکم بودن و مقاومت لوله‌ها بعد از تولید انجام می‌شود.
 

استانداردهای تولید لوله داربست

فرایند تولید لوله‌های داربست باید تحت استانداردهای EN10219 ، BS1387-1985 ،BS1139 ،EN39 و JIS G 3444 صورت گیرد.
 

تولید لوله های داربست

تفاوت روش تولید لوله داربست با لوله‌های درزدار دیگر

تفاوت اصلی روش تولید لوله داربست با لوله‌های دیگر در بعد از مرحله جوشکاری است. در این مرحله از تولید لوله باید جهت بررسی ضخامت و استحکام لوله، آزمایش‌های لازم و تست‌های مکانیکی انجام می‌شود تا به صورت قطع از محکم بودن آن اطمینان حاصل شود. در لوله‌های درزدار که برای انتقال گازها و سیالات از آن‌ها استفاده می‌شود، آزمایش‌های هیدرواستاتیکی انجام می‌شود ولی در لوله داربست این آزمایش انجام نمی‌شود.
 

نرخ قیمت لوله داربست

عوامل زیادی روی قیمت و نرخ لوله داربست تاثیرگذار است. از جمله مهم‌ترین این عوامل می‌شود به طول لوله داربست، ضخامت لوله، جنس ورق، درجه کیفیت، برند تولید کننده و نوع مصرف شما اشاره کرد. خوشبختانه لوله داربست در داخل کشور تولید می‌شود و به واردات آن نیازی نیست.
شما می‌توانید برای خرید لوله داربست و یا استعلام قیمت با متخصصان و مشاوران پارک بست تماس حاصل فرمایید. مجموعه پارک بست، با داشتن سابقه درخشان و تجربه بالا در فروش و نصب انواع لوله و بست داربست می‌تواند شما را در زمینه خرید این محصولات یاری دهد.

همچنین بخوانید:  سکوی کار چیست و چه کاربردی دارد؟

( مقاله پیشنهادی پارک بست: آموزش نحوه بستن داربست مثلثی )

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید