بلاگ

همه چیز درباره ی داربست متحرک

داربست یک سازه چوبی یا فلزی موقتی است که برای دسترسی به نقاط دشوار به هنگام ساخت یا تعمیر ساختمان‌ها و دیگر سازه‌ها بکار می‌رود. داربست ها که از میله‌های فلزی و چوبی ساخته می‌شوند و برای اتصال آن ها به یکدیگر از بست داربستی استفاده می شود ، گاه به عنوان تکیه‌گاه برای بخشی از دیگر سازه‌ها هم تلقی می‌شوند. معمولا داربست ها را در محل طراحی میکنند و آن را نصب می کنند اما در این مقاله می خواهیم به نوعی از داربست به نام داربست متحرک بپردازیم که می توان آن را به راحتی به محل پروژه منتقل کرد . اما از داربست متحرک در چه پروژه هایی می توان استفاده کرد و به طور کلی معایب و مزایای داربست متحرک چیست ؟

 

داربست متحرک چیست؟

 

معمولا داربست، مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بخواهیم به ارتفاعات بیشتر از ۲ متر دسترسی داشته باشیم و عمده کاربرد آن نیز در ساختمان‌سازی است. داربست متحرک علاوه بر این کاربرد، برای ساخت یا تخریب نمای ساختمان‌ها هم به کار می‌رود. داربست متحرک نوعی داربست پشتیبانی شده است که روی چرخ قرار می گیرد. طراحی این داربست ها امکان جابجایی آسان و ایجاد محل کار کارآمدتر را فراهم می کند. این پلت فرم اجازه می دهد تا کارگران مرتباً موقعیت خود را تغییر دهند و با ایمنی بسیار بالا به عملیات خود بپردازند. این نوع از داربست‌ها با عنوان پلتفرم نیز شناخته می‌شوند. برای نصب و جایگذاری داربست متحرک، از به‌روزترین تکنولوژی‌ها استفاده می‌شود؛ به همین دلیل می‌توان آن را به‌نوعی پیشرفته‌ترین نوع داربست‌های موجود دانست.

همچنین بخوانید:  مراحل تولید لوله داربست

 

داربست متحرک

 

در چه پروژه هایی از داربست متحرک می توان استفاده کرد؟

 

داربست متحرک معمولا براي كار در سالن ها و مكان هايي كه جابجايي داربست امکان پذیر نیست، مورد استفاده قرار مي گيرد. و مکان هایی که تمایل دارند، داربست جای کمتری را اشغال کند، به کار گرفته می شود. که با چرخ های لاستیکی مانع از آسیب به کف محل کار می شود. این داربست های جدید و مدرن علاوه بر اینکه یکی از پیشرفته ترین داربست های روز دنیا است، می تواند در سرعت بخشدن به اجرای فعالیت های ساختمانی نقش بسزایی را ایفاء نماید. بدین جهت داربست متحرک در مصارف داخل و خارج ساختمان جهت انجام امور تعمیر و نگهداری و شستشوی نما با ایجاد دسترسی در ارتفاع، توجه مصرف کنندگان بسیاری را به خود جلب نموده است.

 

کاربرد داربست متحرک

 

مزایای استفاده از داربست متحرک

 

استفاده از داربست متحرک ، مزایای مختلفی به دنبال دارد که در این قسمت به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

  • صرفه اقتصادی بیشتر نسبت به داربست فلزی
  • هزینه سرویس کم
  • عدم وابستگی به شرایط محیطی
  • قابل نصب در مکان‌های مختلف
  • استفاده نامحدود و پیشرفت کاری سریع
  • قطعات مورد استفاده مناسب و در دسترس
  • نصب و بهره‌وری ساده
  • حمل و نقل و نگهداری به‌مراتب ساده

نحوه ارائه داربست متحرک در بازار

 

داربست متحرک که به آن داربست آسانسوری نیز گفته می شود ،یکی از پیشرفته ترین داربست ها محسوب می شود . این داربست به صورت دو پایه و تک پایه در بازار ارائه می شود .

داربست تک پایه: این مدل داربست متحرک می تواند طول ۱۰ متر از ساختمان را پوشش دهد . میزان تحمل بار و تعداد نفراتی که روی آن وجود دارند تا ۷۰۰ کیلوگرم طراحی شده است و می تواند تا میزان وزن را تحمل کند .

همچنین بخوانید:  داربست فلزی را کجا نباید نصب کرد؟

داربست دو پایه : داربست دو پایه متحرک می تواند به اندازه ۲۳ متر عرض ساختمان را پوشش دهد . میزان تحمل بار این داربست ۱۲۰۰ کیلوگرم محاسبه می شود .

 

 

 

داربست متحرک از لحاظ ایمنی

 

طبق تجربه و تحقیقات، می‌توان ادعا کرد که داربست متحرک، ایمنی زیادی برای کارکنان ایجاد می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا افراد با آرامش و اطمینان خاطر بیشتری بر روی داربست مشغول به کار شوند و پیشرفت کار نیز بیشتر و بهتر گردد. اقدامات مختلفی برای امنیت هرچه بیشتر بر روی این داربست‌ها به اجرا درآمده است که باعث می‌شود تا حد امکان از سقوط افراد و مصالح به پایین، جلوگیری شود. سیستم گریز از مرکز، یکی از این اقدامات است که باعث می‌شود تا در زمان‌های خطر و اضطرار، دستگاه و سازه داربست قفل شود و اتفاق غیرقابل جبرانی، رخ ندهد. وجود یک کابل امنیتی نیز، از دیگر اقدامات ایمن‌سازی در این زمینه است که حتی اگر سایر سیستم‌های ایمنی هم عملکرد خود را از دست بدهند، این سیستم به‌صورت مستقل فعال می‌شود و کار خود را انجام می‌دهد.

داربست متحرک از لحاظ ایمنی

 

هنگام استفاده از داربست چرخدار متحرک چه کاری نباید انجام دهید؟

 

  • هنگام جابجایی روی داربست نمانید و یا سعی کنید خودتان آن را حرکت دهید.
  • اگر کارگری باید روی داربست بماند ، اطمینان حاصل کنید که کارگر با تجهیزات مناسب برای محافظت در برابر سقوط (مثلاً مهار ایمنی ) است.
  • بدون کمک کافی سعی نکنید داربست متحرک را به حرکت در آورید.
  • مراقب دامنه ها ، سوراخ ها ، آوارها و انسداد ها باشید.
  • خارج از دستود العمل های سازنده کاری انجام ندهید.
  • اجازه ندهید که ارتفاع سکوی کار از سه برابر عرض پایه بیشتر شود ، مگر اینکه آنرا ترجیح داده و مجهز به مهارکننده کرده یا در غیر اینصورت تثبیت شده باشد.
  • نردبان های دسترسی را به پلت فرم متصل نکنید.
  • از بارگذاری بیش از حد روی داربست خودداری کنید.
  • با استفاده از قاب بالا نروید.
همچنین بخوانید:  سکوی کار چیست و چه کاربردی دارد؟

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید