بلاگ

داربست فلزی را کجا نباید نصب کرد؟

داربست

داربست فلزی یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای بشر برای ساخت سازه‌های مرتفع محسوب می‌شود. اگرچه استفاده از داربست در نگاه اول کار نسبتا ساده‌ای به‌ نظر می‌رسد، اما عدم اطلاع از چگونگی نصب آن در آینده شما را دچار مشکل می‌کند. اگر می‌خواهید درباره نحوه نصب صحیح انواع داربست و نکات مهم آن بیشتر بدانید، با ما همراه باشید.

محصولات پارک بست : بست داربست

داربست فلزی چیست؟

داربست فلزی نوعی سازه محکم است که از آن برای کار در ارتفاعات زیاد و تکمیل پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. این سازه از تعداد زیادی قطعات فلزی تشکیل شده است که به‌طور موقت یا دائمی به یکدیگر وصل می‌شوند. با ایجاد داربست فلزی در مجاورت ساختمان، کارگران می‌توانند برای نماسازی یا ایجاد تغییرات در فضای بیرونی سازه، به طبقات بالاتر دسترسی راحت‌تری داشته باشند. اگرچه استفاده از داربست‌های چوبی تا سال ۱۹۲۲ بسیار رایج بود، اما به دلیل استحکام کم و قابلیت‌های محدود، داربست‌های فلزی جایگزین آنها شدند.

مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست داربستی چهارپیچ

انواع داربست فلزی

داربست‌های فلزی ازنظر نوع فریم و نحوه اتصال قطعات به یکدیگر به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • داربست مثلثی: داربست‌های فلزی مثلثی، فریم‌هایی مثلثی شکل دارند که در سه اندازه ۵۰ سانتی‌متر، ۷۵ سانتی‌متر و ۱۰۰ سانتی‌متر ساخته می‌شوند. اتصال اجزای این نوع داربست به ابزار خاصی احتیاج ندارد و از طریق بخش‌های مکملی آنها صورت می‌گیرد؛ همچنین نصب این داربست پیچیدگی زیادی ندارد و لازم نیست برای این کار حتما از یک کارگر داربست بندی ماهر کمک بگیرید.
  • داربست چکشی کاسه‌ای: این نوع داربست فلزی دارای پایه‌های عمودی و مهاری افقی است و از آن می‌توان در پروژه‌های بسیار مرتفع بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. سایز پایه‌ها معمولا ۶۰، ۱۲۰، ۱۸۰، ۲۴۰ و ۳۰۰ سانتی‌متر است و به‌ وسیله تعدادی مغزی و پین به یکدیگر متصل می‌شوند؛ همچنین برای نصب مهارهای افقی هم تنها به یک چکش نیاز است. با استفاده از سر جک و پایه جک‌هایی با قابلیت رگلاژ می‌توانید داربست را در اندازه‌های مختلف و اختلاف ترازهای متفاوت نصب کنید.
همچنین بخوانید:  هر آنچه در مورد داربست راه پله ای باید بدانید

پارک داربست

( مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست دو پیچ | بست گردون )

کاربردهای داربست فلزی

  • تعمیرات ساختمانی: یکی از کاربردهای مهم داربست فلزی، تعمیر نمای بیرونی ساختمان است. گذر زمان سبب فرسایش و از بین رفتن زیبایی ظاهری نمای بیرونی یک ساختمان می‌شود و برای بازسازی آن، چاره‌ای جز نصب داربست فلزی ندارید؛ همچنین در مرمت برخی بناهای تاریخی بلند، رنگ آمیزی، نجاری، سقف‌ کاری و تعویض پنجره‌ها استفاده از داربست فلزی ضروری است.
  • برپایی چادرها و غرفه‌های موقت: در رویدادهای مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی و … برای برپایی غرفه‌ها و برگزاری نمایشگاه‌ها، از داربست فلزی استفاده می‌شود. دلیل این امر نصب سریع و جمع‌آوری راحت چادرها است.
  • ساخت سازه‌های بلند: یکی از مهم‌ترین موضوعات در ساختمان‌سازی، دسترسی به نقاط مرتفع ساختمان است که این امر با استفاده از داربست‌های فلزی محقق می‌شود؛ همچنین این داربست‌ها سکوهای پایداری را برای رفت‌وآمد افراد و جابجایی مصالح ایجاد می‌کنند.
  • تزئینات: نوعی از داربست‌های فلزی وجود دارد که به آن داربست تزیینی می‌گویند و برای برافراشتن پرچم، آویزان کردن بنر یا عکس بکار می‌رود.
  • سایر: از دیگر موارد کاربرد داربست‌ها می‌توان به کفراژ بندی نما و زیر بتن، راه پله‌های موقت در کارگاه‌ها، ایجاد پایه برای جرثقیل، ساخت بیلبورد، قفسه‌بندی انبارها و رمپ‌های اسکی اشاره کرد.

نکات مهم در هنگام نصب داربست فلزی

اگرچه نصب داربست فلزی کاری آسان است اما اگر در اجرای آن سهل‌انگاری صورت بگیرد یا نکات مهم رعایت نشوند، ممکن است تهدید جدی برای جان کارگران و مهندسان به وجود بیاید؛ بنابراین توجه به نکات زیر در هنگام نصب ضروری است:

  • اتصال لوله‌های داربست باید به‌ وسیله پایه‌های عمودی انجام شود؛ همچنین لازم است فاصله هر لوله از لوله دیگر بیش از یک متر باشد.
  • برای نصب داربست باید از لوله‌هایی استفاده شود که پوسیده یا زنگ‌زده نباشند و استحکام قابل قبولی داشته باشند. توجه کنید که ضخامت لوله‌ها باید از ۵ سانتی‌متر و طول آنها از ۲۵ سانتی‌متر بیشتر باشد.
  • توجه به خطوط برق و اجرای دستورالعمل‌های ایمنی در هنگام نصب داربست فلزی بسیار مهم است؛ زیرا برق‌گرفتگی می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن افراد وارد کند یا حتی منجر به مرگ شود.
  • داربست‌ها ظرفیت محدودی در تحمل فشار و وزن دارند؛ بنابراین از قرار دادن بار بیش از حد روی سکوها بپرهیزید. معمولا داربست‌هایی که کاملا استاندارد هستند، می‌توانند تا ۳ الی ۴ برابر وزن خود فشار اضافی را تحمل کنند.
  • نصب گارد ریل یا حفاظ در سکوهای داربست ضروری است.
همچنین بخوانید:  آشنایی با انواع داربست

مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست آهنگیر

داربست

چه مکان ‌هایی برای نصب داربست مناسب نیستند؟

در مکان‌هایی که به طور مداوم با شرایط بد جوی مانند برف، باران و کولاک مواجه هستند، نصب داربست توصیه نمی‌شود. در ساختمان‌هایی که فاصله کمی با خطوط برق دارند و نمی‌توان داربست را در فاصله مناسبی با آنها نصب کرد، بهتر است از داربست استفاده نکنید. محل نصب داربست باید از استحکام بالایی برخوردار باشد تا بتواند فشار ناشی از لوله‌ها و وزن افراد را تحمل کند؛ بنابراین زمین‌هایی که پایداری کافی ندارند مکان مناسبی برای نصب داربست نیستند.

مشاهده و خرید انواع بست از فروشگاه پارک بست: بست داربستی قائم | بست مغزی

سخن پایانی

برای ساخت یک بنای باشکوه و زیبا باید از داربست فلزی با دوام و کیفیت بالا استفاده کرد. البته کاربرد داربست‌های فلزی تنها به ساخت‌وساز محدود نمی‌شود و در بسیاری از زمینه‌های دیگر می‌توان آن‌ها را به کار برد. پیشنهاد می‌کنیم برای مشاهده، سفارش و اجاره انواع داربست به سایت پارک بست مراجعه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید